Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Dobro došli na Extra Music sajt

Stranica je u izradi...

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Extra Music je osnovana 2000. godine pod prvobitnim nazivom Dom F.T. i prva djelatnost kojom se bavimo je ugostiteljstvo. Te godine smo u privatizaciji na odlicnoj lokaciji u Durdeviku kupili objekat bivše trgovacke kuce koji smo srušili do temelja i iznova napravili tada respektabilnu i renomiranu diskoteku pod nazivom Disco Extra.

U kontaktu sa mnogim estradnim imenima koja su prodefilovala i gostovala u našoj diskoteci smo došli u dodir sa diskografijom i vec 2003. godine ime firme mijenjamo u Extra Music, a koje dolazi od naziva diskoteke, a razlog promjene imena je prilagodavanje novom poslu izdavaštva, uvoza i distribucije CD i DVD izdanja kojim se od tada ozbiljno pocinjemo baviti.

Od tada do danas firma Extra Music zauzima sve više prostora na trzištu Bosne i Hercegovine kroz sve veci broj svojih polica na citavoj teritoriji Bosne i Hercegovine putem velikih lanaca marketa, ali i malih trgovina, kioska itd., gdje smo jedan bitan faktor u ovom poslu i teško je naci ijedno prodajno mjesto u Bosni i Hercegovini gdje se prodaju CD ili DVD izdanja, a da tu nema izdanja za koja smo mi izdavaci ili ekskluzivni distributeri.

Na prodajnim mjestima gdje se nalaze naše police sa daleko najvecom ponudom svih zanrova u audio i video formatu i igricama za PC, nemamo dostojne konkurencije i pored ostalih dobavljaca CD i DVD izdanja pravimo višestruko veci promet od njih, na naše, ali i na zadovoljstvo marketa koji rade sa nama i drze naše police sa ogromnom ponudom i najpovoljnijim cijenama u svom prodajnom prostoru.

Od polovine prošle godine smo sa svojim izdanjima prisutni i na trzištu Hrvatske gdje preko svojih partnera takode vršimo distribuciju naših izdanja.

Pocetkom 2009. godine potpisujemo ugovor o ekskluzivnoj distribuciji DVD izdanja, crtanih filmova svjetski poznate firme u ovoj oblasti Cartoon Network, a za teritorije Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.
Medu tim DVD izdanjima je trenutno i jedan od najvecih svjetskih hitova, crtani film Ben 10.


 

Stranica je u izradi...

  © 2009 Mehanizam